BBQ-oester

BBQ-Oester

Oesters op de bbq is fantastisch! Vind je het lastig om oesters open te maken? Leg ze dan ongeopend op de BBQ; ze gaan na een tijdje vanzelf een beetje open. Haal ze er dan af en open ze gemakkelijk helemaal.

Ingrediënten:

Voor de geroosterde knoflookteentjes:
1 bol knoflook en olijfolie om te besprenkelen

Voor de oesters:

250 g boter, in kleine blokjes
2 tl Creole Rub
1 el citroensap
1 teentje knoflook (geperst)
8 takjes fijngehakte bladpeterselie
24 grote oesters geopend
150 g Pecorino, geraspt 1 citroen, in partjes

Verder nodig:
Aluminiumfolie

BBQ: 180 graden celcius (direct)

Bereiden:
Snijd de bovenkant van de bol knoflook open, zodat de topjes van de tenen er net af zijn. Besprenkel met olijfolie en pak in met aluminiumfolie. Leg 35 minuten op de BBQ en laat afkoelen (dan kan je ze er gemakkelijke uit knijpen).
Meng intussen de boter, Creole run, citroensap, bladpeterselie en knoflook in een pannetje en laat dit 5 minuten op matig vuur bakken tot het botermengsel bruin begint te worden.
Leg de geopende oesters op het rooster en giet er een royale eetlepel van het botermengsel over. Bestrooi met de geraspte kaas en gril ze circa 8 minuten of tot de kaas gesmolten is.
Haal de oesters van de BBQ en giet er nog een extra lepeltje boter over. Serveer met partjes citroen en geroosterde knoflookteentjes.

Ps:Koester je oester

Winkelwagen