Oesterblog Recepten

Oesterblog

‘De 5 lekkerste oesterrecepten volgens Pescattura!’

Pescattura zou Pescattura niet zijn als we niet van oesters houden. Als we naar een restaurant gaan en er staan oesters op de kaart, dan kan ik mijzelf niet beheersen en bestel ik ze meestal als voorgerecht. Maar we rapen zelf ook wel eens oesters en die zelf geraapte oesters smaken nog altijd het allerlekkerst. We hebben vijf recepten uitgekozen om je oester extra lekker te maken!

1. De Thaise oester:
Rode peper, suiker, limoen en Japanse sojasaus
Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn. Meng de peper in een bakje met de suiker, limoenrasp, sap van de limoen en de sojasaus. Smullen maar.

2. De Aziatische oester:
Sojasaus, limoensap, bosuitjes, een rode peper en een klein beetje gember
Snij de rode peper, bosui en gember fijn. Doe de sojasaus in een bakje en voeg naar eigen smaak limoensap toe. Gooi de rode peper en bosui erbij en voeg als laatst een theelepel van de fijngesneden gember toe. Let’s go for it!

3. De dubbele zee oester A.K.A oester met zalm & zalmeitjes
Gerookte zalm, zalmeitjes, crème fraiche, dille (bah)
Een makkelijk recept. Leg een klein plakje gerookte zalm op de oester, voeg daarna een theelepeltje crème fraiche toe. Als je wat meer bite wilt dan kan je zalmeitjes toevoegen. Mocht je van dille houden (ik niet) voeg dit toe!

4. De Nam Kee oester
Rode peper, bosui, bruine bonen saus en olie
Een van de bekendste oesters. Bekend door het boek en de film; oesters van Nam Kee! Deze kan je dan ook nog steeds eten in het restaurant.
De oester wordt samen met een bruine bonen saus gestoomd, om de smaak van de saus zo goed in de oester te laten trekken. Voor de extra smaak wordt er daarna een klein scheutje hete olie overheen gegoten en dan afgetopt met een pepertje en bosui.

5. Bloody Mary
Tomatensap, vodka, worcestershire saus, citroensap, tabasco, zwarte peper en dille (alweer.. bah!)
Ik hou heel erg van alcoholische dranken, niks is te gek, maar in combinatie met een oester… Pfoe dat weet ik niet.. Toch was deze combinatie echt fantastisch! Iedereen kent dit drankje, Bloody Mary. Stop de tomatensap, vodka, Worcestershire saus, tabasco en citroensap in een blender. Proef daarna of het drankje voldoende op smaak is. Zo ja, dan is je Bloody Mary klaar. Giet op elke oester 1 tot 2 theelepers Bloody Mary en breng op smaakt met zwarte peper of dille! WHO!
Tip: Serveer de bloody mary in de schelp of in een apart glaasje naast de oester.

Ps: Koester je oester

Winkelwagen