Oesters, oesters en nog eens oesters. Waar zijn ze het lekkerst, waar krijg je de spectaculairste topping en waar zijn ze áltijd even lekker? De afgelopen maanden hebben we vaak de vraag gekregen ‘Waar moeten we in Amsterdam zijn voor heerlijke oesters?’. Deze vraag begrijpen wij als geen ander, dus hierbij 8 x Oesters eten in Amsterdam!
Cafe Restaurant Amsterdam: Bij Cafe Restaurant Amsterdam hebben ze áltijd oesters en nog belangrijker, ze zijn altijd goed. Aan de lopende band worden ze besteld, volgens mij hebben ze zelfs iemand in de keuken die constant oesters open maakt.. Nu op de menukaart Fine de Claires, puur, geserveerd met een klassieke vinaigrette en citroen.
Bistro de la Mer: De inrichting ademt de sfeer van een klassieke Franse bistro, met een lange houten bar, vintage servies en een open keuken waar gasten de bereiding van hun gerechten kunnen volgen. Het menu wisselt regelmatig, maar favorieten zoals de rigatoni carbonara-style met gerookte paling, zwarte truffel en natuurlijk oesters zijn vaak terug te vinden. Hun oester met beurre blanc saus is in ieder geval heerlijk!
Europizza: Naast belachelijk goede en niet standaard pizza’s serveert Europizza heerlijke oesters, namelijk Zeeuwse creuses met pruim en gefermenteerde komkommer. Een combinatie die wij niet eerder hebben geproefd, erg goed!
Parlotte: Mooie wijn, lekker eten, maar vooral ook de gezelligheid van samen een avond doorbrengen op een fijne plek. Dat is Café Parlotte. Met pure oesters, zonder fratsen met alleen een citroentje.
Mossel & Gin: Mossel & Gin mag niet ontbreken in deze top 8 lekkerste oesters van Amsterdam. Want naast onwijs goede mosselen (bijvoorbeeld met roquefort of truffel) hebben ze ook heerlijke oesters, hoe kan het ook anders. Goed om te weten: Oesters en Gin Tonic gaan ook super goed samen!
Pesca: Bij Pesca ben je voor vis aan het juiste adres, ze hebben geen menu maar bieden een dagelijkse selectie vis aan op hun vismarkt. Natuurlijk zitten daar ook kakelverse oesters bij! Op deze manier bieden ze de beste en meest verse vis en voorkomen ze onnodige verspilling. Cool toch?
WILS: Restaurant Wils, gelegen naast het Olympisch Stadion in Amsterdam. Op de plek waar in 1928 de Olympische zomerspelen plaatsvonden en waar voor het eerst in de geschiedenis het Olympisch vuur werd ontstoken. Naar het idee van architect Jan Wils: hij wilde dat iedere Amsterdammer ’s avonds het Olympisch vuur kon zien branden. Ze bereidden hier een hele speciale oester: Zeeuwse creuse à la flambadou, rundervet, pangrattato.
De Willem: Aan beide zijden van de iconische Haarlemmerpoort huist de Willem, in de linkerzijde het café en in de rechterzijde het restaurant. De oesters die ze serveren zijn heerlijk: Zeeuwse oester met sjalot & fermented tomato pickle.
Heb jij nog tips waar je oesters kan eten in Amsterdam? Laat het ons weten dan zetten we die in onze volgende lijst.

