Mosselen met roquefort

‘Mosselrecept met roquefort’

In deze blog geven wij jou het lieveling mosselrecept van Pescattura. Ik at deze combinatie voor het eerst bij Mossel & Gin (clickable), wat overigens een dikke aanrader is om ze hier een keer te gaan eten en bestel dan ook meteen de mosselen met truffel. Met dit recept kan je ze zelf maken. Als we je een tip mogen geven ga dan voor een kleiner formaat mosselen, zoals de Fransen doen. Nederlanders denken dat de grootste mosselen ook meteen de beste kwaliteit hebben, maar de kleinere mosselen zijn nog lekkerder van smaak.

  1. Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de exemplaren die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat de mosselen tot gebruik in het water staan.
  2. Verwijder de onderkant en de stelen van de venkel. Halveer de knol in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes. Halveer de uien en snijd ze in halve ringen.
  3. Verhit (bij 4 personen) in 2 grote mossel- of soeppannen elk 1 el olie. Verdeel de venkel, ui, het venkelzaad, de jeneverbessen en de laurierblaadjes over de pannen en bak 5 min. op middelhoog vuur. Verdeel de mosselen en vervolgens ook de wijn over de pannen en doe de deksels erop. Breng op hoog vuur aan de kook. Als de mosselen open gaan zijn ze goed.
  4. Verdeel de slagroom en de roquefort over de pannen. Doe de deksels er weer op, schud een keer om en breng weer aan de kook. Schud nog een laatste keer om en serveer in de pan.

*Let op, als er mosselen zijn die dicht zijn gebleven dan gooi je deze weg. Niet opeten.

Combinatietip:
Lekker met brood of (Franse) frietjes
Wijn: Riesling en Chablis

Ingrediënten voor vier personen:
4 kg verse mosselen
2 venkelknollen
2 uien
2 el traditionele olijfolie
1 tl venkelzaad
10 jeneverbessen
2 laurierblaadjes
100 ml droge witte wijn
100 ml slagroom
400 g Roquefort blauwaderkaas 52+

*Ben je benieuwd naar onze oesterrecepten? Je leest ze hier!

Winkelwagen