8 keer lekkerste oesters van amsterdam

8 X oesters in amsterdam

Oesters, oesters en nog eens oesters. Waar zijn ze het lekkerst, waar krijg je de spectaculairste topping en waar zijn ze áltijd even lekker? De afgelopen maanden hebben we vaak de vraag gekregen ‘Waar moeten we in Amsterdam zijn voor heerlijke oesters?’. Deze vraag begrijpen wij als geen ander, dus hierbij 8 x Oesters eten in Amsterdam!

Cafe Restaurant Amsterdam: Bij Cafe Restaurant Amsterdam hebben ze áltijd oesters en nog belangrijker, ze zijn altijd goed. Aan de lopende band worden ze besteld, volgens mij hebben ze zelfs iemand in de keuken die constant oesters open maakt.. Nu op de menukaart Fine de Claires, puur, geserveerd met een klassieke vinaigrette en citroen.

Kitchen Inc.: Kitchen Inc. is eigenlijk geen restaurant maar de oesters die ze bereiden zijn een feest ansich. Marc is een belachelijk goede (sterren)chef en gaat aan de haal met de bereidingen van de oester zo maakte hij voor ons een oester met zelfgemaakt BloodyMary ijs, say what! En de Hokkaido oester, warm bereid met Sake, soya, yuzu, miso, bosui, koriander en afgetopt met zeewier en sesamzaad. Ja, dit past allemaal in één schelp!

Europizza: Naast belachelijk goede en niet standaard pizza’s serveert Europizza heerlijke oesters, namelijk Zeeuwse creuses met pruim en gefermenteerde komkommer. Een combinatie die wij niet eerder hebben geproefd, erg goed! 

Wilde Zwijnen: Bij Wilde Zwijnen eten wij (veel te) regelmatig, ons eerste gerecht is altijd een plateau pure oesters. Tijdens de oesterwandeling deed Wilde Zwijnen uiteraard ook mee en serveerde ze een van de speciaalste oesters die wij ooit hebben geproefd/gezien namelijk een gepocheerde oester met geroosterde tomaten granité, gemarineerde tapioca op Bloody Mary-vinaigrette en bieslook-emulsie. Een hele mond vol (lekkers). 

Mossel & Gin: Mossel & Gin mag niet ontbreken in deze top 8 lekkerste oesters van Amsterdam. Want naast onwijs goede mosselen (bijvoorbeeld met roquefort of truffel) hebben ze ook heerlijke oesters, hoe kan het ook anders. Goed om te weten: Oesters en Gin Tonic gaan ook super goed samen!

Pesca: Bij Pesca ben je voor vis aan het juiste adres, ze hebben geen menu maar bieden een dagelijkse selectie vis aan op hun vismarkt. Natuurlijk zitten daar ook kakelverse oesters bij! Op deze manier bieden ze de beste en meest verse vis en voorkomen ze onnodige verspilling. Cool toch? 

Brasserie van Baerle: Niet veel mensen kennen Brasserie van Baerle, met hun locatie (uiteraard) op de Van Baerlestraat in Oud-Zuid. Het is een verborgen parel in Amsterdam met een waanzinnig mooie binnentuin. Ze serveren pure oesters (creuses) omdat de zilte smaak van de oesters al heerlijk genoeg is. 

Bar Baut Oost: Bar Baut Oost zit op de wibautstraat, wat een goede tent is dat zeg! Ze serveren biologische oesters (Zeeuwse Creuse No. 3) met 4 toppings: een Aziatische, een Franse, een Zuid Amerikaanse en een Midden-oosterse. Daarnaast hebben ze eens in de maand een oesterfeest, ain’t no party like an oyster party! 

Heb jij nog tips waar je oesters kan eten in Amsterdam? Laat het ons weten dan zetten we die in onze volgende lijst.

Winkelwagen